Jasper Kosters, directeur/eigenaar Admanstars, spreekt op de Nationale Asbest Conferentie 2018.

6 november 2018 is het weer zover!

Experts uit de sector komen bijeen om volledig geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van asbest. De conferentie wordt dit jaar voor de 17e keer gehouden en dit keer in het Bouw & Infra Park te Harderwijk.

Jasper Kosters zal als 1 van de sprekers deel uitmaken van deze dag. Zijn speerpunt op deze dag zal zijn: Bewustwording van de gevaren van asbest op de werkplek. Maar waar begin je?

Naast dat Jasper Kosters als spreker zal uitkomen, zijn ook andere deskundigen deze dag aan het woord.  Daarnaast is er ruimte voor discussie, vragen en nieuwe inzichten.

De conferentie is interessant voor: directeuren, afdelingshoofden, beleidsmedewerkers, handhavers, inspecteurs, toezichthouders, milieu coördinatoren, (HSE/SHEQ), astgoedeigenaren, opzichters, projectleiders, medewerkers beheer en onderhoud, veiligheidskundigen, (bouw) technische medewerkers, aannemers, dakleveranciers, asbestsaneerders, mutatieopzichters, risicodeskundigen, aannemers, projectontwikkelaars, adviseurs en consultants;

Heeft u interesse in meer informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van asbest? Koop dan via deze link uw kaarten voor de Nationale Asbest Conferentie 2018 met een mooie KORTING, welke u door Admanstars word aangeboden.

Voor meer informatie met betrekking tot het programma: 

www.bouw-instituut.nl/asbest

Programma

Admanstars geeft uitleg over hedendaagse asbesttoepassingen

Op 8 en 9 november 2018 zal Jasper kosters, directeur/eigenaar Admanstars spreken op het Faculty of Asbestos Assessment & Management Conference in Manchester, Engeland. Kort gezegd FAAM.

Tijdens deze conferentie komen onderzoekers, praktijkmensen, regelgevende instanties en andere deskundigen samen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van asbestbeoordeling, -beheer en -controle te bespreken.

Speerpunten voor die dag zijn:

  • Asbestgerelateerde ziekten, huidig begrip en vooruitgang in hun behandeling;
  • Analysemethoden voor asbest: rollen en beperkingen;
  • Asbestbeheer en -controle.

 Jasper Kosters zal samen met Yvonne Waterman vanuit hun ervaring en kennis spreken over hedendaagse asbest in producten. Waar komen deze producten vandaan en hoe komt het asbest daar in?

Preliminary Programme

http://www.bohs.org/faculty-for-asbestos-assessment-and-management-faam/

      

Jasper Kosters, directeur van Admanstars, zal samen met mr. dr. Yvonne Waterman de keynote speach verzorgen op het Contamination Expo Series 2018.

Op 23 en 13 september zal Jasper Kosters, directeur eigenaar Admanstars, in samen werking met mr. dr. Yvonne Waterman, de keynote speach verzorgen op het Contamination Expo Series 2018 in The NEC in Burmingham, Engeland.

Dit is het grootste evenement in het Verenigd Koninkrijk welke is ontworpen om de nieuwste innovaties te demonstreren die het detecteren, beheren, testen en verwijderen van gevaarlijke materialen en de bescherming van het milieu bevorderen.

Jasper Kosters is gevraagd wegens zijn bijna twintig jaar ervaring in verschillende aspecten van de Nederlandse asbestsector. In 2017 startte hij zijn eigen onafhankelijke bureau Admanstars, dat zich toelegt op asbestonderzoek, asbestbeheer en consultancy. Jasper is lid van de Board of Advisors van de Europese Asbest Forum Foundation, die het bewustzijn en de kennis van asbest wil verspreiden naar professionals uit alle sectoren van de wereld.

Jasper Kosters en mr.dr. Yvonne Waterman stellen het volgende onder de aandacht:

Ondanks het EU-brede verbod op asbest, komen we nog steeds dagelijks gemakkelijk gekochte, nieuw vervaardige producten tegen met asbest. Recente voorbeelden zijn: talkpoeder, make-up, wasco krijtjes en industrieel straalgrit. Je kunt gewoon asbest kopen op internet! Het is duidelijk dat asbest nog steeds wordt gebruikt in de industrie. Waarom zijn we ons dit niet bewust? Kunnen we een nieuwe golf van asbestslachtoffers verwachten die verband houden met huishoudelijke goederen en industriële producten? Wat kunnen we doen om dit te voorkomen?