Bruisend Brielle 2017

Een jaarlijks terugkerend evenement voor en door Briellenaren waarbij natuurlijk ook bewoners uit de wijde omtrek van Brielle meer dan welkom zijn. De activiteiten werden dit jaar gehouden op zaterdag 26 augustus 2017.

Er was een zeer gevarieerd programma met veel vaste onderdelen zoals de havenactiviteiten, presentaties van de culturele verenigingen, de woon informatiebeurs, een duurzame markt, muziek op straat, nostalgische machines, streekproducten, prachtige oldtimers, muziek en kunst in de kerken, sport & spel en nog veel meer verrassende onderdelen,

Bij het onderdeel sport&spel organiseerde Basketbalvereniging BV Voorne een 3x3 basketbal clinic voor jeugd vanaf 8 jaar t/m senioren (+18). De organisatie daarbij was in handen van Mirjam Bakkes en de clinics werden verzorgd door Ingo Rutting en Annabel Joziasse. Ingmar Halbersma liet alle deelnemers kennis maken met de rolstoel variant van het basketbal.

Admanstars heeft geholpen dit mogelijk te maken door het benodigde veld ter beschikking te stellen aan de organisatie.

De wethouder van sport, drs. W.A.J. (Wilbert) Borgonjen, had de eer, vanuit een rolstoel, de dag te openen door middel van het maken van een score vanaf de vrijeworp-lijn.

Als klap op de vuurpijl kwam Sjoerd van Vilsteren, die eerder dit jaar met het Nederlandse 3x3 heren team de tweede plaats behaalde op het Wereldkampioenschap in Nantes, de aanwezige kinderen ook de nodige skills bijbrengen.

Al met al een zeer geslaagde dag voor jong en oud!!!!